Літаком, потягом, попутками – як краще доїхати до Чорногорії?

article-info

Коли самостійно збираєшся на «моря», одним з перших питань виникає: «Як оптимально добратися?». Чорногорія в цьому плані – не виняток. В мережі повно питань на кшталт: «Як краще доїхати до Чорногорії?» Тож ми вирішили більш детально дослідити цю тему і поділитись своїми думками з вами. 

Успішно доїхати до Чорногорії можна багатьма способами, ми обрали три класичні: літак, поїзд і власна машина. 

Авіапереліт в Чорногорію

Звичайно, найзручніший і найшвидший спосіб дістатись на курорт – це літак. Авіапереліт Львів – Чорногорія в середньому вам коштуватиме від 8 тис. грн. Можна знайти й дешевші варіанти, наприклад рейс Белград – Тіват коштує 2 з лишком тис. грн. В сезон регулярно літають чартери в Чорногорію, де теж можна знайти доступні квитки.

В країні два великі аеропорти: в Підгориці та Тіваті. Нюанс – аеропорт в Тіваті працює лише в день, тому, якщо ваш рейс чомусь затримався і прилетів до місця призначення ввечері або вночі, то вас посадять Підгориці, а потім безкоштовно відвезуть в Тіват.

Куди краще летіти: в Тіват або в Подгорицю? 

Обирати аеропорт краще залежно від місця призначення. Для курортів Херцег-Нові, Котор, Пераст, Будва краще летіти в Тіват, для Барі, Сутоморе, Петроваце – в Подгорицю. Якщо ви летите в Чорногорію взимку, то це однозначно Тіват, в цей час Подгориця приймає дуже мало рейсів. 

Як доїхати з аеропорту до місця призначення? 

Можна просто взяти таксі або замовити його заздалегідь, але так ви суттєво переплатите, тому ми рекомендуємо замовити трансфер. Іншими словами, в залі аеропорту вас зустріне людина з табличкою, донесе багаж і довезе до місця призначення. Плюс в тому, що вартість такої послуги обговорюється завчасно.

В Чорногорію поїздом

Багатьох цікавить залізничне сполучення з Чорногорією і як швидко можна дістатись до місця призначення в такий спосіб. Квиток на поїзд вам обійдеться набагато дешевше, але й часу така подорож займе набагато більше. 

Прямого потягу до Чорногорії з Києва або Львова не існує в природі. Оптимальний варіант – це поїзд Київ-Белград, а звідти до Подгориці іншим потягом або автобусом.

Ще один варіант – це поїздом дістатись до Ужгорода, а конкретніше до станції Чоп. Перетнути кордон, дістатись до містечка Захонь, де купити квиток до Будапешта, ну а звідти дістатись до Чорногорії. Як бачите, маршрут не такий вже й простий, а ще врахуйте валізи і дітей, якщо ви подорожуєте сім’єю, їм зовсім не сподобаються безкінечні пересадки.

В Чорногорію на машині

Якщо у вас є власне авто і всі необхідні документи, то можете спробувати доїхати своїм ходом. Є два оптимальні маршрути – через територію Румунії та Сербії або через Білорусь, Польщу, Угорщину і Хорватію –другий маршрут довший, але цікавіший та й якість доріг там краща. Разом з тим, ви маєте розуміти, що це найдорожчий варіант подорожі, адже окрім пального та платних автобанів, слід подбати і про ночівлю та харчування. Не кажучи про те, що треба відчувати себе впевненим водієм.

Варіант для лінивих туристів

А можна послати до дідька всі плани та розрахунки того, як краще доїхати до Чорногорії та просто піти до турагенства, де про все потурбуються за вас. Вам лишиться лише відпочивати та згадувати добрим словом кмітливого менеджера. Раптом що ми завжди чекаємо на вас у Львові. Заходьте на чай!