Всі секрети курортів Хорватії

article-info
Хорватії в відпочинок
Відпочинок в Хорватії

Дивовижно, але ще років з 10 тому, ніхто майже не чув про таку країну, як Хорватія (в сенсі хорошого відпочинку), а сьогодні це один з най елітніших і найдорожчих туристичних напрямків. То чим же «бере» туристів відпочинок в Хорватії, чому з року в рік туристів стає все більше?

Одразу так всього й не перелічиш, тож починайте загинати пальці:

• найчистіше в Європі море – Адріатичне (хоча воно вважається і одним з найхолодніших);

• величезна кількість доглянутих (!) пляжів;

• фантастична, приголомшлива, незрівнянна природа;

• можливість поєднати відпочинок на пляжі з цікавими екскурсіями;

• можливість обирати між максимально усамітненим відпочинком та справжнім розважальним драйвом;

• найсвіжіші морепродукти та смачна кухня.

Однак, той факт, що відпочинок у Хорватії завжди вище всяких похвал, не означає, що непотрібно підібрати курорт виключно під себе, свої інтереси і погляди на те, якою насправді має бути ідеальна відпустка.

Курорти Хорватії

Хорватії - Загреб столиця
Загреб - столиця Хорватії

Почнемо з цікавого факту, що столицею Хорватії є місто Загреб, а не Дубровник, як вважає більшість туристів. Місто дуже мальовниче зі збереженою середньовічною архітектурою, красивими палацами, соборами, живописними парками і симпатичними кафе з маленькими верандами, але мало придатне для відпочинку. По-перше, ціни тут захмарні, по-друге, натовпи всюдисущих туристів не дадуть вам нормально розслабитись. Тому радимо приїжджати в Загреб на екскурсію, а для відпочинку вибрати щось більш комфортне.

А взагалі курорти Хорватії розподілені між трьома зонами: півострів Істрія, Середня та Південна Далмація.

Півострів Істрія

Істрія півострів
Півострів Істрія

Півострів може похизуватись фантастичними пейзажами на тлі Адріатичного моря, нереально прозорими водами та близьким сусідством з Італією (всього 3,5 години по морю до Венеції). А от повалятись на пісочку тут навряд чи вийде, пляжі здебільшого галькові, а подекуди їх заміняють бетонні плити.

За середньовічною романтикою їдьте в Ровінь, Пулу і на острів з важковимовляною назвою Крк, молоді сподобається Медулін, а поправити здоров’я можна в Опатії та Ловрані.

Загалом плюси курортної зони:

• гарна природа (хоча хтозна чи можна вважати це перевагою, адже вся Хорватія має чудову природу);

• можливість «вбити двох зайців» і побачити Італію.

Мінуси:

• в пік сезону тут досить людно;

• не надто комфортні пляжі.

Середня Далмація

Далмація середня
Середня Далмація

Тим і чудова Середня Далмація, що тут можна знайти відпочинок на будь-який смак: від вибухових тусовочних курортів до маленьких селищ, що загубились серед сосен. Тут розташувались три основні курорти: Спліт, Трогір, Макарська. Найпрестижніший курорт – Макарська з цілою набережною, вщент забитою розкішними ресторанами, готелями і спа-центрами, найвеселіше в Спліті – тут найбільший вибір розваг для дітей та дорослих. Непоганий центр таласотерапії відкритий в Шибенику, там же зосереджені всі дискотеки та інша молодіжна «двіжуха».

Середня Далмація чудово підійде, якщо ви зібрались на відпочинок в Хорватію всією сім’єю. Тут пляжі з дрібною галькою та зручний спуск до моря, а ще розкішні сосни спускаються просто до моря, тому аромат на пляжі приголомшливий, так і хочеться дихати на повні груди!

Плюси Середньо Далмації:

• зручні пляжі;

• можливість відпочинку з дітьми.

Південна Далмація

Далмація Південна
Південна Далмація

Південна Далмація – це гори і острови. Це місце, де вирощують устриць і виробляють найпопулярніше в країні вино «Дінгач», а ще… всесвітня столиця нудизму. Але не лякайтесь не всі пляжі тут нудиські)))

Для розслабленого пляжного відпочинку є всі умови. Комфортабельні готелі для відпочинку класу люкс, розташовані переважно в районі Дубровника і Цавтата. Саме в цей район Хорватії люблять приїжджати на відпочинок молоді романтичні пари і люди, що хочуть тихого респектабельного відпочинку. У курортних селищах і на островах, трохи на віддалі від Дубровника, представлені і більш економічні варіанти проживання, зокрема для сімейного відпочинку. Є невелика кількість піщаних пляжів в цьому регіоні, але в більшості переважає дрібна галька або бетонні платформи в бухтах.

Плюси Південної Далмації:

• середньовічна архітектура, древні руїни;

• сезон триває з початку червня до кінця жовтня.

Мінуси:

• пляжі галькові, кам'янисті, скелясті, або бетонні платформи;

• не підійде для відпочинку з дітьми;

• з середини червня до кінця серпня дуже жарко.

Який би курорт ви не обрали для свого відпочинку в Хорватії, ця країна не залишить вас байдужим. Вона притягує людей, немов магніт, і не важливо любите ви природу чи справжній житель кам’яних джунглів, тут хочеться залишитися назавжди. Приїжджайте і переконайтесь в цьому самі!