Романтична Туреччина: відпочинок в Фетхіє

article-info
Романтична Туреччина: відпочинок в Фетхіє

Ви хочете зробити освідчення, відсвяткувати спільну річницю чи розпалити нову іскорку у стосунках? Тоді відпочинок в Фетхіє стане для вас справжнім подарунком долі.

Живописні затоки, затишні бухти, зелені острови, тонкий аромат хвої, перламутрові піщані пляжі, яскраво-бірюзове море – все це безсумнівно налаштовує на романтичний лад. Додайте до цього невелику кількість туристів (переліт за напрямом: Фетхіє зі Львова досить дорогий) і усамітнення, про яке подбала сама природа.

Які ж барви здатен привнести у ваші стосунки цей курорт?

Молочно-білі пляжі Фетхіє

Молочно-білі пляжі Фетхіє

Курорт Фетхіє називають «турецькими Мальдівами», завдяки надзвичайно гарним бірюзовим затокам і чистим доглянутим пляжам. Майже всі вони тут піщані і, що приємно, муніципальні, тобто не належать жодному готелю. Якщо ви не полінуєтесь, то прогулявшись по береговій лінії, зможете знайти затишні усамітнені бухти, де можна позасмагати удвох, без купи надокучливих туристів.

Пропонуємо найпопулярніші пляжі Фетхіє: Олюденіз, що знаходиться поблизу голубої лагуни, пляж Клеопатри в усамітненій бухті, де можна купатись навіть взимку і Чалиш – доглянутий просторий гальковий пляж. 

Олюденіз в Фетхіє – турецьке «мертве море»

Бірюзові води, смарагдові сосни і ніжно-бежеві пляжі – це Олюденіз. Прекрасна бухта, оточена сосновими лісами. Одне з найпрекрасніших місць Туреччини. У тихій гавані, де завдяки наявності коси, не буває високих хвиль, море завжди спокійне. В перекладі з турецької «Олюденіз» означає «Мертве море», проте на мертву водна гладь тут зовсім не схожа, назву місцю дала легенда про прекрасну дівчину, коханий якої загинув в морі. Не витримавши туги, вона теж кинулась в море з однієї з скель.

Щоправда сумна історія не заважає відпочивати тут безлічі закоханих пар. Пляж Олюденіз вважається одним з наймальовничіших і найкомфортніших на цьому узбережжі. Привабливим є і той факт, що на самому узбережжі немає готелів (вони розміщені в глибині острова), так турецька влада намагається зберегти унікальну красу бухти.

Ввечері продовжити відпочинок на узбережжі можна у плавучому ресторані або в одному з місцевих барів, де грає жива музика.

Політ на пароплані

Коли вдосталь наніжитесь на морському пісочку пляжу Олюденіз, радимо випробувати свою нервову систему польотом на пароплані. Адже тут справжня мекка для любителів цього виду спорту.

Особливо популярні польоти зі схилів гори Бабадаг, що в перекладі означає «батько-гора» (висота – 1 975 м). Звідси найкраще можна помилуватись краєвидами Мертвого моря. Повірте, вони того варті!

Кілька хвилин невимовного жаху, коли ступаєш у прірву, змінюються чистим, нічим нерозбавленим захватом! Ці приголомшливі хвилини ви запам’ятаєте на все життя!

Якщо від автобусної зупинки трохи повернутися назад, на розі ви знайдете кілька агентств, що займаються організацією стрибків з паропланами. Це не посередники, а справжні пілоти і їх менеджери.

Дайвінг в затоці Клеопатри

Дайвінг в затоці Клеопатри

Затока Клеопатри просто створена для дайвінгу. Тут величезна кількість доступних підводних печер. А кришталево чиста вода дозволяє розгледіти найдрібніші деталі дна та коралів, помилуватись місцевими жителями, а якщо пощастить, то й знайти на згадку уламки античного посуду чи прикрас. 

Долина метеликів

Долина метеликів

Долина метеликів в Фетхіє більше нагадує швидку замальовку з книжок всесвітньовідомих фантастів, бо, потрапляючи сюди вперше, ти просто не віриш в те, що таке місце може існувати на нашій планеті. Бурхливі водоспади, яскрава зелень лісів, лазурне узбережжя і сотні-сотні метеликів. Вони тут повноправні господарі, готуйтесь до того, що ненароком зачепивши якусь гілку, ви піднімете в небо різнокольорову хмару. А ще тут дивовижний аромат, вишуканість якого не передасть жоден опис – запах диких трав перемішується з тонким ароматом листя та хвої і більш пряним запахом квітів та смоли.

Готелів на острові немає, це заповідна зона, але ви можете продовжити романтичний вечір, орендувавши палатку. Тепла турецька ніч в фантастичному місці і лише ви удвох…

Далян – черепашачий півострів

Запросіть кохану на полювання… фотополювання за гігантськими черепахами. Черепахи виду Логгерхед вже давно вибрали місцеву бухту місцем для нересту. Цей вид черепах занесений до Червоної книги, а також пильно охороняється турецьким урядом. Це добродушні неповороткі велетні, які з перших секунд знайомства викликають доброзичливу посмішку. Деякі екскурсоводи дозволяють погодувати черепах або, навіть, поплавати з ними. Додайте ще один яскравий спогад до скарбнички спільних вражень!

Турецька ніч і плавучі дискотеки

З настанням сутінок відпочинок тільки починається в Фетхіє. Туреччина дуже відома своє Турецькою ніччю. І якраз, коли настає ніч на курорті, потрібно покинути готелі Фетхіє та насолодитись справжньою Турецькою ніччю. Це закритий захід для обраних. До цього дійства готуються заздалегідь, накривається розкішний стіл з національними стравами, запрошуються професійні танцюристи, зокрема, і майстрині танцю живота. Турецька ніч дає можливість повною мірою відчути колорит цього краю, його дух і характер. Відкрийте для себе справжню Туреччину.

Також ви можете провести теплу південну ніч, курсуючи на яхті-дискотеці, і рухаючись під запальні турецькі та європейські мотиви. Яхта зазвичай двоярусна: внизу танцмайданчик на свіжому повітрі з потужним динаміком, вгорі бар і буфет. Все судно обвішане різнокольоровими ліхтариками, які блимають в такт ритмам рок-н-ролу.

 

Відпочинок в Фетхіє завжди просякнутий романтикою і особливим магнетизмом, який може подарувати лише південне море. Компанія "Поїхали з нами" пропонує гарячі тури в Туреччину. Львів, а саме львівський аеропорт - найкраще місце для початку Вашої подорожі, адже в ньому найкомфортніші перельоти за напрямком: Туреччина зі Львова. Гарячі путівки, точніше путівки на раннє бронювання, найкраще підбирати взимку, оскільки буде нижча ціна. Приїжджайте і насолоджуйтесь відпочинком!